Jag ska bli ekologisk stadsbonde, tra la laa!

Nu är jag ä n t l i g e n ledig från både studier och jobb! Luften gick ur mig ett tag och jag jobbar på att varva ner. Jag passade på att få en elak sommarförkylning och ett bråkande knä men nu är jag på banan igen. Jag sprang med MP i måndags för första gången på flera veckor och det gick förvånansvärt bra.

I tisdags träffade jag mina allra bästaste vänner, Sarah och Ingela. Vi fikade på en filt i stadsparken. Dagen gick alldeles för fort. Vi ses alldeles för sällan!

Nu är det bara roliga saker som händer! Midsommar ska firas med Sarah på landet och vi ska tydligen prova pilgrimsmusslor (bläbläblä! säger jag fördomsfullt). Mitt bidrag blir en cookie rabarberpaj med vaniljsås.

I början av juli får jag äntligen åka till familjen i Linköping! Jag längtar mig sjuk redan..

Men.. Nu till de stora nyheterna. Jag ska bli ekologisk stadsbonde! Jag har länge väntat på en lägenhet i kollektivhuset Vildsvinet. Ordet kollektiv får de flesta att tänka på 60-talets variant där man bor tillsammans och gör allt gemensamt. Jag har fått en himla massa roliga frågor redan! Men riktigt så illa är det inte. Den här typen av boende kallas kooperativ hyresrätt och innebär att man är en ekonomisk förening och förvaltar huset tillsammans. Alltså, vi trappstädar, tar hand om trädgården och fixar en del reparationer själva.  Tänk bostadsrättsförening fast man hyr sin lägenhet. Det är som att bo på landet fast i stan. Ja, jag har en egen lägenhet med både kök och dusch (det har varit ett par av de roliga frågorna). Här finns gemensamma utrymmen som matsal och storkök, gym, snickarbod, bastu och gästrum. Det är ju perfekt när stora Linköpingsfamiljen kommer och hälsar på! Utomhus finns odlingslotter (pax för det!), fruktträd, bärbuskar, en jättefin bäck och höns. Nej, jag tänker inte ta hand om hönsen. Höns gillar inte mig. Det är ömsesidigt. Jag hatar höns.

Inom kollektivet är man miljömedveten, det finns full återvinning och en kompost som blir till jord till våra odlingslotter. Jag ska alltså bli en miljöputte. Big Daddy kommer att bli så stolt över mig! Vi har solceller på taket! Hur coolt är inte det?! Jag har alltid velat bo i ett hus med solceller! Man gör visst mycket tillsammans också som middagar, pubkvällar, stickcafé och en massa annat. Jag kanske äntligen kan få den där coola halsduken med luva färdigstickad. Nej Ingela, det var inte så jäkla enkelt som du sa! Den blir pyttesmal fast jag har skittjockt garn. Eller så skickar jag ner skiten till dig så får  d u sticka klart den!

De som känner mig vet att jag är väldigt fascinerad av att beskära träd. Jag har ingen förklaring på varför. Det bara är så. Och nu kanske jag kan få utlopp för det ”intresset” om de nu vågar släppa mig lös på träden. Risken är väl att ingen får någon frukt nästa år..

Min lägenhet är en tvåa. Jag är barnsligt förtjust i små saker som att jag har parkettgolv i köket och i vardagsrummet, att jag har fönster i hallen och i badrummet, att jag har en mörklila fondvägg i sovrummet och att jag har en fyrkantig balkong! Jag får den från 1 september men jag kommer antagligen inte att flytta in förrän i mitten av månaden för golven ska slipas och målas innan. Jag får även välja nya luckor i köket. Lycka! Har jag börjat packa? Svar ja. Jag vill att sommaren ska gå JÄTTEfort samtidigt som jag vill trycka på pausknappen och bara njuta av min första lediga sommar på många år.

Det här inlägget postades i Vardagsmummel. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag ska bli ekologisk stadsbonde, tra la laa!

  1. Stina skriver:

    Helt ljuvligt. Miss you

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s